Lady Moonlight

Een forum voor echte goths.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

anders zijn... maar dan anders

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 anders zijn... maar dan anders op zo aug 08, 2010 4:46 pm

wat me gister op castlefest opviel was dat ik heel vaak mensen voorbij zag lopen die dezelfde broeken dragen als dat ik in m'n kast hebt te hangen, of dat ik een paar weken terug met een vriend ga lopen kloten en we beide precies dezelfde broek aan hebben.

dus eigenlijk noemen we onszelf anders maar we zijn allemaal wel grofweg hetzelfde

beetje hypocriet van onszelf dat wel, dat we "huppels" uit gaan schelden en zeggen dat wij niet aan mode doen en een eigen stijl hebben, terwijl wij niet echt veel beter zijn, maar wel met een andere smaak van kleding.

of van die gasten die zeggen dat ze niet in hokjes gestopt willen worden maar zelf wel andere huppelkut of weet ik veel noemen.

-das hetzelfde als dat je iemand ene loodgieter noemt, dat ie dan bij je langs komt en je wasbak repareert en dan zegt, "als je me nog 1 keer een loodgieter noemt, dna kom ik terug en maak ik je kraan ook!!"- Hans Teeuwen

(dit is trouwens generaliserend gesproken, of IIG, mijn beeld ervan)

zijn andere hier dat ook opgevallen? en hoe denken jullie hierover, want ik vind het zelf nogal vreemd.

ja ok, ik draag dus ook veel kleding die andere gothics/metalheads dragen, maar ik claim niet dat dat mijn eigen stijl is, maar dat ik dit leuk vindt en veel anderen dat toevallig ook vinden (wat dus wss ook een stel "normale mensen" over hun kleding zullen zeggen)

maar ik ken ook een paar, trouwens best arrogante, gothics die zichzelf beter voelen dan "normale mensen" omdat ze hun eigen stijl hebben, terwijl ze ook allemaal dezelfde kleding etc. dragen

Profiel bekijken

2 Re: anders zijn... maar dan anders op ma aug 09, 2010 10:09 am

fjodor schreef:
-das hetzelfde als dat je iemand ene loodgieter noemt, dat ie dan bij je langs komt en je wasbak repareert en dan zegt, "als je me nog 1 keer een loodgieter noemt, dna kom ik terug en maak ik je kraan ook!!"- Hans Teeuwen

OMG die is geniaal xD

maar uhm... je maakt een uitstekend punt...

Lopen wij inderdaad ook niet gewoon mee met een bepaalde stijl? Tuurlijk we mixen het naar onze eigen smaak maar het volgt allemaal de richtlijnen die iemand anders ooit eens voor ons heeft vastgelegd en dat is precies wat er in de mainstream gebeurd terwijl wij dat van hun dan 'met de mode meelopen' vinden... maar het verschil tussen mainstream en alto is dat zo ontiegelijk veel mainstreamers zich op een bepaalde manier kleden omdat ze bang zijn om erbuiten te vallen, om er niet bij te horen... ook hun hebben hun eigen mixen binnen de vooraf vastgestelde richtlijnen van hun stijl maar ze zijn als de dood om die niet tot in de details op te volgen want oh we als die broek niet bij die schoenen staat...
Ik draag nu al een aantal jaar alleen maar Nike Airmax schoenen, puur omdat ze hele goede ondersteuning geven aan de voeten... en dan koop ik een nieuw paar omdat het vorige een slurpgat heeft ontwikkeld en dan kom ik bij mijn vrienden en dan vraag ik aan ze 'wat vind je van me nieuwe schoenen?' en alles wat je zie is hoe de brede broekspijpen tot de grond hangen en ik voor het zelfde geld op sandalen kon lopen...
Punt is: als ik mij niet exact gothic kleed, of misschien niet diep genoeg in de stijl zit, of dan weer een vext draag wat meer bij metal thuishoord, en de sierraden niks met gothic temaken hebben... dan maakt mij dat echt niks uit, want ik kleed me niet om geaccepteerd te worden ik kleed mij om mijzelf te zijn

Profiel bekijken http://sirmentro.hyves.nl/

3 Re: anders zijn... maar dan anders op ma aug 09, 2010 11:39 am

Dat klopt wel, om eerlijk te zijn. Van de kleine groep altenative mensen, draagt alsnog bijna iedereen een beetje het zelfde. Of je het nou wilt of niet. Je merkt dan toch wel dat mensen onbewust waarschijnlijk ergens bij willen horen. Het verschil tussen de alternative mensen en de mainstreamers is: We dragen wel andere dingen dan de mainstream maar toch is het weer hetzelfde. Zie het maar als een andere smaak ofzo. En onthoud: You are unique, just like everybody else. Razz
Ja ik weet het, het komt er allemaal vaag uit, maar ik ben eenmaal vaag.

Profiel bekijken

4 Re: anders zijn... maar dan anders op ma aug 09, 2010 2:08 pm

Hmm ja ben ik het mee eens. (:
Meer weet ik eigenlijk niet echt te zeggen.

Profiel bekijken

5 Re: anders zijn... maar dan anders op ma aug 09, 2010 3:10 pm

Dat is de reden dat ik naar evenementen als Castlefest, EFF, ect. ga mijn eigen spul (grotendeels) zelf maak.
Het idee van dat mensen onterecht een 'eigen stijl hebben' claimen vind ik ook irritant. Vaker is het op dat soort evenementen een doorn in het oog.

Het is een 'gekochte' stijl. Als je de aandacht op zo'n evenement wilt trekken moet je je best ervoor doen Wink. Ik ben weken bezig geweest met dingen te vinden die daar niet veel gezien worden. Dan komt er eens wat afwisseling dan alleen stuka broeken, (goedkoop lijkende) fluwelen jurken en de standaard sieraden. Op een gegeven moment kan ik het me indenken dat je het na een paar keer wel gezien hebt en geen zin hebt om te gaan.


(*kreeg veel aandacht, dus heeft nu een ego* xD)

Profiel bekijken

6 Re: anders zijn... maar dan anders op za aug 14, 2010 2:11 pm

Daar heb ik ook wel eens over nagedacht..
Ik vind wel dat je gelijk hebt daarin, dat je de zoveelste 'alto' met een overzeas broek en bandshirt weer ziet.
Een paar jaar geleden zat ik nog echt in hokjes te denken, alto's i.v.m. met 'de massa', nu is dat eigenlijk precies hetzelfde.
De 'alto's' hebben eigenlijk hun eigen cultuur/groep gemaakt waarin ze qua kleding niet erg anders zijn, maar als je ze dan in de algemene massa zet, zijn ze wel weer anders. Dat komt denk ik gewoon als je ergens naar toe gaat waar mensen zijn met dezelfde interesses en smaak dat je zoiets krijgt.

Ik probeer juist me niet te beperken in bepaalde stijlen, hoewel ik nu ff geobsedeerd ben door lolita, maar ik probeer wel kleding echt op mijn eigen manier te combineren en voor zover ik het kan, zelf ontwerpen en maken (ik ben in de leer Wink )
Ik ben niet altijd erg origineel, maar ik probeer het wel. En ik draag gewoon wat ik leuk vind.

Profiel bekijken

7 Re: anders zijn... maar dan anders op vr aug 20, 2010 5:36 am

Ik ben blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
Daarom vind ik die anti-huppel hyve bijvoorbeeld ook een domme hyve.

Profiel bekijken

8 Re: anders zijn... maar dan anders op za sep 04, 2010 2:11 pm

Dan ben je niet de enige. Daarom ben ik ook kritisch over subculturen en stijlen e.d. en geef hier en daar het nodige commentaar daarover.

Profiel bekijken http://www.deltafaction.com/

9 Re: anders zijn... maar dan anders op di jun 14, 2011 8:40 am

Ik denk dat er toch wel een verschil is tussen huppels en laten we zeggen goths.
Huppels dragen vaak iets omdat het "in" is, ze gaan dus bijvoorbeeld op 15 cm hoge hakken lopen 'omdat *vul naam bekend persoon in* dat ook doet, ook al kunnen ze er nauwelijks op lopen en klagen ze al na een uurtje dat ze zo'n zere voeten hebben. Of ze dragen iets wat ze zelf totaal niet mooi of fijn vinden, alleen omdat ze ze er bij willen horen, terwijl ze niet doorhebben dat ze waarschijnlijk meer bespot dan gerespecteerd worden.
Misschien draag ik ook wel hetzelfde als anderen, maar dat draag ik omdat ik het zelf mooi vind. Ik verwacht ook niet dat ik door wie dan ook gerespecteerd word Ik doe gewoon wat goed voor mij voelt, maar wel zonder te claimen dat ik een eigen stijl heb, dan zeg ik liever: "Misschien is het wel wat anderen ook doen, maar ik doe het omdat ik dat wil, niet om erbij te horen." En als ik al zo stom zou zijn om op 15 cm hoge hakken naar school te gaan (wat ik hopelijk niet ben) zou ik toch in ieder geval bedenken dat het mijn eigen keuze was en dat ik dus niet bij anderen moet gaan zeuren.

Of korter: Huppels doen zo om erbij te horen, goths (en andere alternatieve mensen) (meestal) niet.

Profiel bekijken

10 Re: anders zijn... maar dan anders op di jun 14, 2011 9:47 am

Het is natuurlijk wel waar dat alto's zich ook veel door hun idolen laten inspireren in de kleding stijl, lang niet allen, maar het moet vind ik gezegd worden. Het is alleen maar logisch: een bron van inspiratie gaat altijd vooraf aan dergelijke keuzes.
Maar wat wel waar is ja, is dat, hoe wij ook met positief en negatief commentaar om gaan, we niet over straat lopen om het te krijgen, we doen gewoon ons ding en gaan zoals we ons fijn voelen. En wat is er mis met je een beetje speciaal voelen? Niets toch? ^^
En als je dan tussen "je eigen soort" rond loopt kan het je dan opeens wel schelen of mensen naar je kleding kijken? Doen we het dan opeens wel voor de aandacht? Maakt het ons dan opeens wel uit wat men vind? Tuurlijk hechten we meer waarde aan het commentaar van andere alto's, maar alsnog kleden wij ons niet zoals wij doen om het toegangspasje tot de groep/hangplaats, of om de goedkeuring of erkenning... juist als iedereen gewoon zo gaat en staat zoals hij zij zelf het fijnste vind en iedereen in zijn haar waarde laat is de sfeer het minst bedrukkend en maken wij ons het minste zorgen om wat anderen van ons vinden, is het niet?

Dus ja... als je op een FF of ander festival rond loopt en je ziet tussen het van alles en nog wat rondloopt en je ziet ook alto's in de meer standaard kleding van de stijl rondlopen wat maakt dat dan uit? Want tuurlijk hebben zij meer interesse in de pracht van zulke evenementen, maar moeten zij zichzelf dan ook perse in de schijnwerper stellen?
Ik bedoel... dan gaat het haast klinken alsof we mensen gaan weigeren om hun kleding... wat al net zo erg is als van die standaard disco's met zo'n uitsmijter voor de deur, die je er niet in laat omdat je anders gekleed ben... Come on!
Dus ik vind... wat doet de kleding er eigenlijk toe? Moet je perse specialer dan speciaal willen zijn?

Profiel bekijken http://sirmentro.hyves.nl/

11 Re: anders zijn... maar dan anders op di jun 21, 2011 6:00 am

Ik vind het irritant dat mensen me anders vinden. Vooral omdat niemand zegt wat er dan zo anders is.
Ik las laatst een gedicht terug van een ex van me, over mij. Er stond bij: dit meisje is totaal anders dan alle anderen, blabla.
Begin me wel af te vragen wat er dan zo anders is aan mij, wil ik wel weten. Heb ook wel vaak t gevoel dat ik niet echt 100% bij een groep hoor. Ik loop ook zo'n beetje bij elk groepje wel rond, maar heb op de richel ook t idee dat ik niet specifiek bij een bepaald groepje hoor.
(Ben in een praatbui/slap geouwehoerbui sorry.)

Profiel bekijken

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum